Σε μια λεκανίτσα έβαλα ένα γιαουρτάκι...
...και άλλο τόσο λάδι...
...λίγο μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι...
...και τέλος αλεύρι...
...τόσο ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη...
...κατόπιν σε ένα πιάτο βάζουμε το τυρί...
...ένα αυγό...
...λίγο μπέικιν πάουντερ και λίγο αλεύρι...
...τα ανακάτεψα καλά...
...και αφού ετοίμασα ένα ταψί το οποίο έστρωσα με λαδόκολλα(έτσι γλυτώνω το πλύσιμο-η τεμπέλα)...
...άρχισα να φτιάχνω τα τυροπιτάκια...Πήρα ένα κομμάτι ζύμης,το άνοιξα όσο περισσότερο μπορούσα-να μην ανοίξει τρύπες...
...το τοποθέτησα πάνω στο εργαλείο με το οποίο φτιάχνω τα τυροπιτάκια(αν δεν το έχετε απλά φτιάξτε τα όπως τα κάνατε μέχρι τώρα)
...έβαλα μια κουταλιά γέμιση...
...το έκλεισα...
...και έτοιμο το πρώτο...
...πήρε τη θέση του στο ταψί...
...και- όταν ακολούθησαν και τα υπόλοιπα...
...τα άλειψα με αυγό ...
...τα έβαλα στο φούρνο και σε τρία τέταρτα περίπου ήταν έτοιμα...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ...
μμμ φαίνοντε νοστιμότατα μου άνοιξες την όρεξη (χιχιχι)!Καλώς σε βρήκα στο σπιτάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες...Χαίρομαι που θα κάνουμε παρές...
Διαγραφήegw ta ftiaxnw
Διαγραφήauth th stigmh
Τέλεια!! Φαίνονται πεντανόστιμα!! Σίγουρα θα τα κάνω κάποια στιγμή! Καλώς σε βρήκα! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες....Ελπίζω να σου αρέσουν...Πολλά φιλιά...
ΔιαγραφήΗ συνταγή θα πάρει σάρκα κ' οστά, εντός... διημέρου!!! Φαίνονται υπέροχα!!! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά, δεν γινόταν να αφήσω ασχολίαστο και το προηγούμενο post:
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο ! ! !
ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
Είστε πολύ καλοί...Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...Και οι φωτογραφίες απίθανες,μου άρεσαν πολύ...Φιλιά...
Διαγραφήμμμμ φαινεται νοστιμοτατο....θελω να δοκιμασω....πως ομως;; θα μου στειλεις; :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήτι εννοας κουρου;
Μακάρι να μέναμε πιο κοντά...Όμως από Βόλο σε Κύπρο....Κουρού είναι μια τυρόπιτα που η ζύμη της διαφέρει από αυτή με σφολιάτα...Δεν γίνεται δηλαδή με φύλλα...Καλό απόγευμα δελφινάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο φαίνεται και γρήγορο
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμάσω
καλώς σε βρήκα
Καλώς όρισες..Ελπίζω να σου αρέσουν...Καλό απόγευμα...
ΔιαγραφήΣκέτη λιχουδια, δεν μπορεί να λείψει από το πρωτομαγιατικο πικ νικ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,Ευγενία...Καλή πρωτομαγιά στην πατρίδα σας...
Διαγραφήαντεεε την περιμενα την συνταγη φιλεναδαα!!! μου ανοιξες την ορεξη βραδυατικα!!!εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι το μπαικιν στην γεμιση!ειναι για να γινονται πιο αφρατα υποθετω??
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκοτώθηκα να την ετοιμάσω για χάρη σου...Ναι,το μπέικιν στη γέμιση τα κάνει αφράτα...Καλή όρεξη...Πολλά φιλά...
ΔιαγραφήΑπλά και νόστιμα! Τέλεια δηλαδή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ Όστρια.
Καλή ξεκούραση.
Ζ.
Καλά,Ζαμπία,υποκλίνομαι μπροστά στις συνταγές σου...Αφού το λες εσύ,χαίρομαι διπλά...Καλό βράδυ...
ΔιαγραφήΗ ζύμη με το γιαούρτι γίνεται πολύ απαλή. Θυμάμαι την πεθερά μου που τα έφτιαχνε αλλά νομίζω έβαζε βιτάμ. Έχεις δοκιμάσει με βούτυρο αντί για λάδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλώς σε βρήκα...Δεν έχω δοκιμάσει με βούτυρο -το αποφεύγω για λόγους υγείας-όμως πιστεύω πως θα είναι τέλεια και με αυτό...Ίσως και καλύτερα...
ΔιαγραφήΚαλημέρα Όστρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε η συνταγή σου, απλή, γρήγορη και νόστιμη.
Καταγράφεται αμέσως!
Καλώσόρισες...Ελπίζω να σου αρέσει και στη πράξη...Καλό απόγευμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΣΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ....ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!
Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ..............ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΗ....
ΑπάντησηΔιαγραφήteleiaaaaaaa!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμμμμμμ.............μου τρεχουν τα σαλια εγω τα κανω με φυτινη........κ με τιποτα δεν μπορω να τα κανω τοσο ομορφα........γινονται τεραστια αλλα ευτυχως γευστικα.........θα τα δοκιμασω ετσι την επομενη γιατι φαινεται πολυ απλο..........χαιρομαι που βρηκα στη γειτονια ενα αλλιωτικο σπιτακι....τα λεμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες,Σοφία...Χαίρομαι που σε γνωρίζω...
Διαγραφήλιγο ριγανη ,δυοσμο καιπερισσοτερο τυρι η μειγμα απο διαφορα τυρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμασαμε τα τυροπιτακια σας και ειναι το ιδιο υπεροχα οσο και το υπολοιπο blog. Αν και παιδι της πολης, εχω πολλα βιωματα απο τα χωρια των γονιων μου (σε Μακεδονια και Θεσσαλια) και εκτιμω βαθυα την παραδοση. Τωρα πια ζω εκτος Ελλαδας και το blog σας με συγκινισε ιδιαιτερα. Σας ευχαριστω πολυ, να ειστε καλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ορίσατε...Την Παράδοση την εκτιμούν περισσότερο οι Έλληνες του εξωτερικού που την έχουν μακρυά και γι αυτό την εκτιμούν...Γι αυτό και κρατούν πολλά από τα παραδεδομένα με ευλάβεια σχεδόν(το ξέρω από τους δικούς μου ξενιτεμένους συγγενείς)...Χαίρομαι που σας άρεσαν τα τυροπιτάκια...Και χαίρομαι που σας γνωρίζω...
Διαγραφή