Ένα καταπληκτικό τυρί...Το φτιάχνουν στη Λήμνο και τη Μυτιλήνη,αλλά και στην Κρήτη...Μοιάζει με το κεφαλοτύρι...Άλλωστε ο τρόπος παρασκευής του είναι ίδιος και η μόνη διαφορά των δύο τυριών βρίσκεται στον τρόπο της ωρίμανσής τους...Μπορείτε να το φάτε όπως είναι ή να το χρησιμοποιήσετε τριμμένο σαν το κεφαλοτύρι πάνω από τα μακαρόνια σας ή τηγανισμένο σαν σαγανάκι ή και ψητό στο φούρνο (το ψήνετε σε ένα ταψάκι χωρίς να προσθέσετε τίποτ' άλλο)... Μοιάζει με το κεφαλοτύρι,όχι μόνο στην υφή και τη γεύση αλλά και στις...τρύπες αφού έτσι θα το δείτε μόλις το κόψετε...
Ο τυροκόμος είναι και πάλι ο εξάδελφός μου,ο Αλέκος,που δέχτηκε να τον ταλαιπωρήσω ένα ολόκληρο απόγευμα(αυτός ο άνθρωπος είναι ακούραστος)προκειμένου να φωτογραφίσω τη δουλειά του,η οποία σίγουρα αξίζει τον κόπο...Η παρασκευή λοιπόν του τυριού-καλαθάκι αρχίζει με το...άρμεγμα...Το γάλα που χρησιμοποιήσαμε είναι μισό γίδινο και μισό πρόβειο...Η ποσότητα του γάλακτος για την οποία θα δείτε τη δοσολογία είναι περίπου 15 κιλά(έτσι ανάλογα με το γάλα που έχετε εσείς θα προσαρμόσετε και την ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε)...
Μετά το άρμεγμα σειρά έχει το στράγγισμα με πανί προκειμένου να κρατήσει όλα τα ξένα υλικά...
...και αμέσως μετά το ζέσταμα του γάλακτος,έτσι ώστε να φτάσει στους 50 περίπου βαθμούς(λίγο περισσότερο από τη θερμοκρασία του σώματός μας...
...και όταν φτάσει σε αυτή τη θερμοκρασία,σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πυτιά......και 1 φουσκωτή κουταλιά σούπας γιαούρτι...
...σε ένα ποτήρι με γάλα,το ανακατεύουμε πολύ καλά...
...και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα.Κατόπιν το ανακατεύουμε ,να πάει παντού......και το αφήνουμε στην άκρη για 3/4 της ώρας έως μία ώρα...
...καπακωμένο....
... μετά το πέρας της ώρας το γάλα έχει κόψει και έχει την πιο κάτω μορφή...
...τότε το ανακατεύουμε με το χέρι καλά...
...και το βάζουμε πάνω στη φωτιά ώστε να ζεσταθεί ξανά,ανακατεύοντας συνεχώς και "κόβοντας" συγχρόνως το τυρί με το χέρι...
...ώσπου να καταλάβουμε ότι το μείγμα "στέκεται" στο χέρι μας χωρίς να πέφτει(αυτό θα χρειαστεί μόνο λίγα λεπτά για να γίνει)...
...ενώ παλιότερα χρησιμοποιούσαν καλαθάκια φτιάγμένα από φυσικά υλικά...
...και όταν γεμίσουμε τα καλαθάκια καλά...
...(προσέχουμε πως σιγά σιγά,φεύγοντας το τυρόγαλο,η στάθμη του τυριού μέσα στο καλαθάκι χαμηλώνει και τότε μπορούμε να συμπληρώσουμε το καλαθάκι με τυρί ώστε να γεμίσει πάλι...όμως αυτό μπορεί να γίνει για λίγο γιατί αν συμπληρώσουμε αργότερα το τυρί δεν κολλάει με το υπόλοιπο στο καλαθάκι)....τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15-20 λεπτά...
...μετά το πέρασμα των 20 λεπτών ξεφορμάρουμε το τυρί,αναποδογυρίζοντάς το...
...αλατίζουμε με χοντρό αλάτι τον πάτο από το καλαθάκι...
...τοποθετούμε το τυρί ανάποδα μέσα...
...το αλατίζουμε από τις πλαϊνές πλευρές του...
...και από πάνω...
...και το αφήνουμε μέσα σε ένα ταψί να στραγγίξει για ένα βράδυ,ενώ το επόμενο πρωί(το τυρί έχει μείνει μισό αφού έχουν φύγει τα υγρά)το ξαναγυρίζουμε και το αλατίζουμε λίγο με ψιλό αλάτι...
...και το βράδυ της επόμενης ημέρας(τότε το τυρί θα έχει σφίξει αρκετά) το κρεμάμε τυλιγμένο σε τούλι σε εξωτερικό σκιερό χώρο...
...και το αφήνουμε εκεί για 3 περίπου μέρες,ώσπου να στεγνώσει και να κιτρινίσει...
Το τυρί αυτό μπορούμε να το συντηρήσουμε πολύ καιρό ή κερώνοντάς το(λιώνουμε κερί ή παραφίνη και το βουτάμε μέσα.Πρέπει όμως να φροντίσουμε να κερωθεί σωστά ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό γιατί αλλιώς θα μουχλιάσει)ή στην κατάψυξη.Επίσης το τυρόγαλο που έμεινε μπορούμε να το κάνουμε μυζήθρα(η συνταγή για τη μυζήθρα είναι εδώ:http://vasanakia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_18.html)...
Είναι εξαιρετικά νόστιμο και-παρόλο που στην αρχή δεν φαίνεται-πολύ απλό στην παρασκευή του...Ελπίζουμε να το τολμήσετε και να το απολαύσετε...
Καλησπέρα σου... πολύ επιμορφωτική ανάρτηση... καταπληκτικές πληροφορίες που, εγώ τουλάχιστον, δεν τις γνώριζα. Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης,καλή εβδομάδα...Χρήσιμες θα τις έλεγα...Μάθε τέχνη κι άστηνε...
ΔιαγραφήΚαι ότι σε ανέφερα σήμερα...με την παρασκευή της φέτας...σε μια συζήτηση που είχα....Πάμε τώρα για κεφαλοτύρι...Καλησπέρα Όστρια ...με τις πολύτιμες αναρτήσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,mia,για τα καλά λόγια...Ελπίζω να βοηθάω... Και να υπάρξουν άνθρωποι που θα θελήσουν να φτιάξουν τυρί,για την αυτάρκεια του σπιτικού τους...Πολλά φιλιά σου στέλνω...
ΔιαγραφήΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΞΕΡΩ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσαν πάντα,Νένα,παρακολουθούσα τους παλιούς,γνώρισα και καινούργιους που ήξεραν κι έτσι έμαθα...Πολλά φιλιά σου στέλνω...
Διαγραφήκαλησπερααα!!! θελω να σε ρωτησω μαρια πυτια που μπορουμε να βρουμε??θελω να προσπαθησω να κανω αν και δυστυχως εδω γαλα δυσκολα να βρω φρεσκο απο κατσικα κιολας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτέλλα μου, πυτιά υπάρχει στα μαγαζιά εδώδιμων-αποικιακών ειδών(παλιά μπακάλικα) αλλά βρίσκω και στα σούπερ μάρκετ...Γάλα αν βγεις πιο έξω από την πόλη και ρωτήσεις για μαντριά θα βρείς άφθονο,ειδικά αυτή την εποχή...Πολλά φιλιά για καληνύχτα...
ΔιαγραφήΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ,ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ. ΘΑ Ο ΔΕΙΞΩ ΣΤΟΝ ΑΝΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΙ!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΦΙΛΑΚΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο κι αν φαίνεται περίεργο,ο κόπος δεν είναι πολύς... Και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει...Πολλά φιλιά και καλή επιτυχία στον άντρα σου...
ΔιαγραφήΠολύ σημαντική η ανάρτησή σου!....Ακόμα κι`αν δεν το κάνουμε...να ξέρουμε τουλάχιστον την διαδικασία...όχι μόνο να το τρώμε....Όστρια να είσαι καλά!...Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι λέω κι εγώ...Κι αν βρεθούμε στην ανάγκη οι γνώσεις είναι πολύτιμες...Καλό βράδυ,Χρυσούλα...
ΔιαγραφήΌπως πάντα ο ξάδερφος, αλλά και εσύ, μας χάρισε μια όμορφη και χρήσιμη ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κάνω και το δικό μου τυρί, αφού τώρα έχω φορμάκι σπέσιαλ! :)
Έχω και ένα ψάθινο σαν αυτά της φωτογραφίας σου, αλλά θα προτιμήσω το INOX.
Εύγε σας και ευχαριστούμε!
Ζ.
Να είσαι καλά,Ζαμπία μου...Ο ένας βοηθάει τον άλλο ώστε η γνώση να γίνει κοινό κτήμα...Πολλά φιλιά σου στέλνω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη και κατατοπιστική η ανάρτησή σου. Μας βάζεις ιδέες και μας ξεσηκώνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,χαίρομαι που είμαι χρήσιμη...Καλό απόγευμα...
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η ανάρτησή σου Μαρία μου και όπως πάντα κατατοπιστικότατη!!!Τα συγχαρητήριά μου και στον ξάδερφό σου είναι πολύ άξιος και εργατικός άνθρωπος!!!Τέτοιους ανθρώπους θέλει η κοινωνία μας για να ξαναβρεί το δρόμο της!!Φιλάκια και καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε,Σοφία,για τα καλά σου λόγια...Είναι όντως άξιος ο ξαδελφούλης μου και τον αγαπώ πολύ...Φιλιά...
ΔιαγραφήΗ καλύτερη ανάρτηση που διάβασα τις τελευταίες μέρες! Ευχαριστούμε κι εσένα και τον ξάδελφό σου Όστρια! Τώρα πνίγομαι αλλά τον άλλο μήνα που αλαφρώνω θα φτιάξω οπωσδήποτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να σου αρέσει,Βαγγελιώ...Στη γεύση μοιάζει πολύ με το κρητικό κεφαλοτύρι που φέρνει κάθε καλοκαίρι ο πατέρας μου από την Κρήτη(λέει ότι ωριμάζει σε σπηλιές)...Όταν φτιάξεις μου λες πως σου φάνηκε...Φιλιά...
Διαγραφήθαυμάσια... υπέροχη ανάρτηση... να μαθαίνουμε και κάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ...Καλό βράδυ εύχομαι...
ΔιαγραφήΥπέροχη ανάρτηση! Εμείς "χλωρό" αγελαδινό φτιάχναμε, για σαγανάκι και πίτες! Αλλά όχι ακριβώς με αυτόν τον τρόπο! Αν και η αρχή (μέχρι να κόψει την πρώτη φορά) είναι ίδια!! Συγχαρητήρια και σε εσένα για την ανάρτηση και στον ταλαιπωρημένο ξάδερφό σου!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή κάτι σαν τυρί φέτα;Αν μπορείς ανάρτησε τον τρόπο ώστε να μάθουμε όλοι...Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια...Καλό βράδυ,Taelia...φιλιά...
ΔιαγραφήΚάτι σαν φέτα, ναι, αλλά δεν το αφήναμε να σκληρύνει.. πολύ μαλακό τυρί, ότι πρέπει για πίτες!! Δυστυχώς δεν τις έχουμε πλέον τις αγελάδες για να σας δείξω.. Μπορούμε να βρούμε πρόβειο και γίδινο γάλα (έχουν οι δύο παππούδες μου αντίστοιχα) οπότε θα δοκιμάσω τις συνταγές σου!!!
ΔιαγραφήKακημερα.Τι ομορφα ζειτε εσεις στην επαρχια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά είναι,Μαρία...Όχι ότι δεν έχουμε τα άσχημα της πόλης...Αποζημιωνόμαστε όμως από άλλα...Φιλιά...
ΔιαγραφήKαλημερα ηθελα να σου πω.Προς Θεου,συγγνωμη.Μα πως εγινε αυτο,τωρα το ειδα,συγγνωμη.
ΔιαγραφήΤο κατάλαβα,Μαρία μου,μη στενοχωριέσαι...Πολλά φιλιά και αγάπη σου στέλνω...
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο αποτέλεσμα Όστριά μου και ωραία περιγραφή με ουσιαστικές οδηγίες, αν και δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα ποτέ να φτιάξω δικό μου τυράκι. Δυό φορές έχω κάνει προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα θα έλεγα πως ήταν πολύ μέτριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες απο μένα.
Αλήθεια,Πηνελόπη μου,δεν το πιστεύω αυτό που ακούω...Αν τα κατάφερα εγώ που είμαι από μέτρια και κάτω στην μαγειρική,ποσο μάλλον εσύ που φτιάχνεις τόσο περίπλοκα φαγητά...Είμαι σίγουρη πως αν το πάρεις ζεστά θα το φτιάξεις και θα το εξελίξεις...Πολλά φιλιά...
ΔιαγραφήΜπράβο. Πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή. Τι είναι η πυτιά όμως, να ρωτήσω εγώ η άσχετη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πυτιά είναι φυσική ουσία που προέρχεται από το στομάχι των ζώων...Στο πήξιμο των τυριών αυτή κάνει την περισσότερη δουλειά...Καλό βράδυ,Κωνσταντίνα...
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Το καλοκαίρι στην Κρήτη έχω φτιάξει και εγώ, όχι
όμως με τόσο σύνθετο τρόπο. Θα δοκιμάσω και τον
δικό σου, γιατί το τυρί φαίνεται καλύτερο απ΄αυτό
που έφτιαξα εγώ!
Φιλιά!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΗΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ SITE !!!!!!!!
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ 2 ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΕΣ ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ,ΜΑΝΟΥΡΙ ,ΜΥΤΖΗΘΡΑ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΕΡΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΩΜΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΙ ΤΟ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΤΥΡΙ
Καλημέρα και καλώς όρισες...Ναι,αυτό κάνουμε προσέχωντας να μην μείνει τίποτα κενό...ούτε τρυπούλα...Το γιαούρτι είναι σχετικά εύκολο...Με γάλα κατσίκας βέβαια δεν γίνεται πηχτό αλλά νερουλό...Θέλει πρόβειο για να πήξει καλά...
ΔιαγραφήHello Vasanakia,
ΑπάντησηΔιαγραφήCan you write your feta and kefalotiri recipes in english please?
I live in the UK now but I used to live in Greece and I miss the cheeses so much.
Where do you live in Greece?
Thank you
Tania
Hello Tania
ΔιαγραφήI live in volos.Unfortunately i can't speak very good english and i can't translate well.Can you use a transalted maschine?You can be helped by the photographs.
Best Wishes
Maria
ostria kalispera ine i proti fora pou sas grafo,ala den ine i proti fora pou parakoloutho tis anartisisas,kai mesa apo aftes ematha na kano feta,kai me megali epitihia malista!stis 16/6 /013 klini o tenekes tous 2 mines anipomono na dokimaso gefsi giati apo tin paraskevi ime poli efharistimeni, kai tora etimazome gia kaseri kai kefalotiri,se efharisto kai siharitiria pou ise apo tous anthropous pou mirazese tis gnosisou,kai malista afto itan i aformi na sou grapso simer.,ekana kapio lathos kai tha ithela na mou pis an pmoro na to diorthoso kapos!,etimastika simera to proi me hara na kano kai ali feta,afou mou efere o tsopani 18 kila gala provio opos ihame simenoiithi,to eval giana to zestano kai afou eftase stous 60vathmous to traviksa apo ti fotia (to piga mono 60 giati iha skopo na to afiso tris mines gia orimansi)kai anti na perimeno na kriosi stous 38me 35 gia na valo ti pitia tholosa ekini tin ora kai evala ti pitia stous 60kai opos itan anamenomeno egine ena ligo pikto nero!kai edo thelo na se rotiso ti alo mporo na kano gia na mi petakso toso gala?tha to ektimousa poli na mporouses na mou apantouses, kai pali efharisto kai ssiharitiria gia afto pou prosferis me ektimisi lilia
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έρριχνες γιαούρτι μαζί με πυτιά και το έκανες κεφαλοτύρι;Διάβασε αυτή την ανάρτηση και προσπάθησε...Αλλιώς,το τυρόγαλο κοίτα μήπως γίνεται μυζήθρα...Δοκίμασε τρόπους σε μικρή ποσότητα και θα δεις...Ό,τι ανακαλύψεις γράψε το ώστε να ξέρουμε αν μας συμβεί κατι ανάλογο...Καλό βράδυ εύχομαι...
Διαγραφήτρομερη η σελιδα σου ΜΠΡΑΒΟ!!!!!ειμαι 24 χρονων και ζω μονημα στην αθηνα σκεφτομαι να την εγκαταλειψω μολις βρω γη να καλλιεργησω και με αυτα που βλεπω εδω περνω θαρρος να το κανω καθως θελω η ζωη μου να ειναι οσο ποιο πολυ αγνη και ομορφη γινεται οπως παλια.ειναι η πρωτη φορα που σου γραφω και θελω να σου πω συνγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια σου μας δινεις ορεξε και ιδεες για μια αλλη ζωη.Α ΡΕ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.να σαι καλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις...Είσαι νέος και έχεις μεράκι...Ο Θεός μαζί σου...Να είσαι καλά...
Διαγραφήκαλησπερα σας , εδω και πολυ καιρο επισκεπτομαι το site σας ειναι πραγματικα τελειο και κατατοπιστικο!!!αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γνωριζετε κατι για την φυτικη πυτια .ο συζηγος απεκτεισε ενα σοβαρο προβλημα υγειας και δεν μπορω να χρησημοποιησω την κανονικη.....σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα και σε εσάς...Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα για το θέμα!!!Θα ρωτήσω και αν βρω απαντήσεις θα σας στείλω μέιλ...Εύχομαι περαστικό να είναι το πρόβλημα...
Διαγραφήευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας!!!θα σας ημουν ευγνωμων...δυστυχως δεν ειναι κατι παροδικο αλλα μονιμο και αρκετα σοβαρο.ολα οσα τρωει πρεπει να ειναι σπιτικα (ψωμι,τυρι..τα παντα) με παρα πολλα πραγματα που απαγορευονται!κανω μια προσπαθεια(λογω του νεαρου της ηλικιας μου,ακομη μαθαινω) και χαρη στο site σας τα παω πολυ καλα!!!και παλι σας ευχαριστω , ο Θεος να σας εχει καλα εσας και τους γυρω σας.
ΔιαγραφήΚαλησπερα!ποσος καιρος πρεπει να περασει για να ειναι ετοιμο να καταναλωθει;να ωριμασει δηλαδη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή θα πρέπει να ωριμάσει για 3 μήνες όπως η φέτα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή θα πρέπει να ωριμάσει για 3 μήνες όπως η φέτα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα πολύ καλή ανάρτηση θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σας με κάποιο τρόπο; καθώς θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα πάνω στη τυροκομια. Τώρα έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες επιπλέον. Θα σας ήμουν ευγνώμων 😁
ΑπάντησηΔιαγραφή