Καλώς ορίσατε

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Καλημέρα και σήμερα...με έργα χειρός...

 
Πέρασαν και αυτά τα Χριστούγεννα της ζωής μας...Στολίσαμε το σπίτι μας-μακάρι και την ψυχή μας-γλυκαθήκαμε με τα παραδοσιακά γλυκίσματα,συναντηθήκαμε με φίλους και δικούς...
...το σπίτι ζεστάθηκε από το αναμμένο τζάκι και μοσχοβόλησε από το φρεσκοψημένο ψωμί...όλα καλά καμωμένα...
...εκείνο  που έκανε ξεχωριστά τα φετινά μας Χριστούγεννα ήταν μια...μανία σχεδόν... δημιουργίας... όλο το δωδεκαήμερο δεν σταματήσαμε να πλέκουμε...να φτιάχνουμε στολιδάκια... χαλαρώσαμε και μας έμειναν και τα δημιουργήματα...
...νήματα και χρώματα φύρδην-μίγδην πεταμένα παντού...μικρά τετραγωνάκια της γιαγιάς...
...που μεγάλωναν μέρα με τη μέρα...

...για κουβερτούλα στον καναπέ του καθιστικού την προορίζαμε...



...κουβερτούλα για την πολυθρόνα κατέληξε αφού το μαξιλάρι ήταν πολύ φθαρμένο και ήθελε(και θέλει) αλλαγή...


...τη ράψαμε...τη δέσαμε...
...και η ...συνδημιουργός της πρόσθεσε δύο όμορφες φουντίτσες από αυτές που έμαθε να φτιάχνει στη σχολή αργαλειού...


...στην ίδια σχολή όπου έφτιαξε και αυτές τις κουρελούδες...τα πρώτα έργα της που πολύ με χαροποίησαν...
...το ένα το έστρωσε στην πόρτα του δωματίου της...
...και το άλλο δίπλα στο κρεββάτι μου,για να ζεσταίνονται τα πόδια μου...πολύ με συγκίνησε η νεραιδούλα μου...
 ...φτιάξαμε και πολλά καλαθάκια για δώρα σε φίλους και δικούς(http://vasanakia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_10.html)...
 ...δοκιμάσαμε να φτιάξουμε και σου-πλα με κουρέλια...το αποτέλεσμα πολύ ενθαρρυντικό...θα σας το παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση...

...ενθουσιαστήκαμε και με τη νέα μόδα των κασκόλ που πλέκονται στο χέρι...
...φτιάξαμε λοιπόν κι από αυτά...εγώ ένα μάλλινο για την κόρη μου...
...το έδεσα...
...το στόλισα με ένα πλεκτό λουλουδάκι...
...ζεστό και πολύ ταιριαστό με το μπουφανάκι της...
...και η κόρη μου ένα για τη φίλη της....
...δεν παραλείψαμε και τα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια...η ζύμη γίνεται με σόδα...

...και φυσικά το πανηγύρι ήταν η διακόσμηση από τους μικρούς καλλιτέχνες μου...
...μπορεί να μη μπορέσαμε να πάμε κάπου και τα φετινά Χριστούγεννα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας....ταξίδεψε όμως η φαντασία μας και αυτό μας ήταν αρκετό...τώρα οι διακοπές τελείωσαν...κάθε κατεργάρης στον...πάγκο του...Ένας νέος χρόνος ξεκίνησε γεμάτος ελπίδες για όσα θα μας φέρει...Μακάρι να επιφυλάσσει σε όλους υγεία,αγάπη,υπομονή,πίστη, αγωνιστικότητα...όλα όσα θα είναι συμφέροντα για τις ψυχές μας!!!!Καλημέρα και σήμερα!!!


33 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ,ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΡΩΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε από καρδιάς!!!Αγάπη και χαρά στο σπιτικό σου,Νένα μου...

      Διαγραφή
  2. Καλέ πόσο όμορφα πράγματα φτιάξατε !!! που αν είχατε φύγει δεν θα φτιάχνατε ...
    Μπράβο σε όλη την οικογένεια που βοήθησε να στηθεί όλο αυτό το αριστούργημα στο σπιτικό σας !!!! Μπράβο και γειά στα χέρια σας και στην όρεξη για δημιουργία !!!!!
    Σας χαιρετώ με αγάπη και θαυμασμό !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ...Αγάπη για δημιουργία υπάρχει...Αν υπήρχε και λίγο ταλέντο...τι στον κόσμο...Αλλά δε βαριέσαι...κι έτσι ευχαριστημένοι είμαστε!!!Σας ανταποδίδουμε την αγάπη και σας στέλνουμε πολλά φιλιά...

      Διαγραφή
  3. Να έχετε μια υπέροχη και ευλογημένη με την χαρά της δημιουργίας χρονιά.....όλοι σας.
    υπέροχες εικόνες από μαγικά χριστούγεννα. πάντα ετσι.!!!!!
    Τα Χριστούγεννα όπως θα έπρεπε να ζούμε όλοι....
    Οι δημιουργίες σας υπέροχες.....θα κάνω οπωσδήποτε τα καλαθάκια με τα κουρέλια.
    Και δώσε τα συγχαρητήρια μου στην μικρή υφάντρα....τα έργα της τρυφερά και ζεστά !!!
    φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκαμε στο ιστολογιάκι μας,Μαρία...Έχω αδυναμία στο ιστολόγιό σου γιατί έχουμε παρόμοια ενδιαφέροντα και είναι από τα πρώτα που ανακάλυψα πριν δύο χρόνια περίπου...Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια...Καλή και ευλογημένη χρονιά,με υπομονή ευχόμαστε...

      Διαγραφή
  4. Είναι τόσο όμορφα όλα όσα φτιάξατε!!!!!!Οι δημιουργίες όμως της νεραιδούλας σου είναι εξαιρετικές και ανεκτίμητες.Πολλά πολλά μπράβο. Καλή και δημιουργική συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!!!Και η κόρη μου περισσότερο!!!Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

      Διαγραφή
  5. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΖΗΤΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΑΜΑ Η ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ!ΔΕ ΘΑ ΞΕΜΥΤΗΖΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ με συγκίνησε το σχόλιό σου...Κι εγώ θα ήθελα για κόρη,γιό ή εγγόνι μια τόσο τρυφερή ψυχή!!!Να σου πω μόνο να κοιτάξεις προσεκτικότερα μήπως έχεις ήδη μια τέτοια μάνα ή γιαγιά...Το λέω γιατί συνήθως ό,τι έχουμε δεν το εκτιμούμε και επίσης γιατί αν ρωτούσες τα παιδιά μου είμαι σίγουρη πως πολύ θα ήθελαν να με αλλάξουν!!!Σου εύχομαι πολλή πολλή μα πολλή αγάπη να έβρεις στη ζωή σου αλλά και άλλη τόση να δώσεις!!!!Σε φιλώ...

      Διαγραφή
  6. Καλημερα ΚΑΛΗ και ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ να εχης με ολους αυτους που αγαπας!!! πενεμορφη και αληθινη η αναρτηση σου με συγκινησε αφανταστα!!! ολα ειναι υπεροχα αλλα ξεχωριζω τα πανεμορφα στρωσιδια που τα λατρευω!!! Πολλα φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες δημιουργίες ,η κουβερτούλα ,το κασκόλ ,τα πατάκια..Τη να πρώτο γραψω..... όλα είναι όμορφα ,,άλλα το πιο πολύ μου αρέσει που το κάνεις μαζί με την κορούλα σου . χρυσοχέρα και η κορούλα .Μπραβο σας !!!! πολύ χαίρουμε ....
    και έμενα μου αρέσει πολύ να πλέκω ...
    κάλο Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,όσο ακόμη παίρνει από λόγια κάνουμε μαζί αρκετά πράγματα...Ρίχνω σπόρους και περιμένω εύφορο έδαφος να βλαστήσουν...Καλή και ευλογημένη χρόνια!!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες που φτιάξατε, για μια ακόμη φορά!!!
    Το ότι η μικρή πηγαίνει σε σχολή αργαλειού, το βρίσκω πολύ γλυκό, τρυφερό και δημιουργικό! (Είμαι απόλυτα σίγουρη πως υπάρχουν παιδιά στην ηλικία της που δεν έχουν ιδέα τί είναι ο αργαλειός!)
    Αυτά τα πλεκτά σουπλά, μου έδωσαν μια όμορφη ιδέα την οποία θα... υλοποιήσω το απόγευμα κιόλας!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά!!! Και του χρόνου να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν...Όντως πολλοί νέοι δεν ξέρουν τι είναι αργαλειός και λυπάμαι γι αυτό...Σε ευχαριστώ που με επισκέπτεσαι...Με τιμάς...Φιλιά πολλά και αγάπη!!!

      Διαγραφή
  9. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΩ. ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για όλα...Για τις ευχές ,τα καλά σου λόγια και την εκτίμηση...Ανταποδίδω την εκτίμηση και σου στέλνω την αγάπη μου...Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

      Διαγραφή
  10. μπράβο! τι όμορφιες.. τι χρώματα! άξια κι η κόρη..και το χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ,Λάμπρο...Ευτυχισμένο το νέο έτος...με υγεία και αγάπη...

      Διαγραφή
  11. Καλή χρονιά εύχομαι σε όλη την οικογένεια . Αυτά που βλέπω εδώ μου δίνουν τη χαρά που δεν γνώρισα αφού γεννήθηκα στο εξωτερικό και τα τελευταία 16 χρόνια ήρθαμε στην Ελλάδα . Τι να πω για το κοριτσάκι που και αργαλειό μαθαίνει και με τα δάχτυλα πλέκει!! Τα καλαθάκια μου άρεσαν πολύ και θα τα φτιάξω γιατί έχω και κουρελάκια .
    Καλό Σ/Κ σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές...Οι άνθρωποι του εξωτερικού εκτιμούν πολύ τα πατροπαράδοτα της χώρας τους γιατί τους λείπουν και καταλαβαίνουν την αξία τους...Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις ότιδήποτε!!!Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

      Διαγραφή
  12. Απόλαυσα την ζεστασιά που αποπνέει το σπιτικό σου και θαύμασα την όμορφη νεραΙδούλα σου και τις υπέροχες για τα μικρά της χεράκια δημιουργίες!!!Εύχομαι , στη ζωή της ,τα ταπεινά και ασήμαντα να τα κάνει σημαντικά!!! Και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τις καλύτερες ευχές...Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί,Χρυσάνθη μου...Καλή και ευλογημένη χρονιά...όλα τα καλά και συμφέροντα στο σπιτικό σου!!!

      Διαγραφή
  13. καλή κι ευλογημένη χρονιά σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου..,. συγχαρητήρια στην προσπάθεια της μικρής σου....άξια κόρη άξιας μάνας....με χαροποιεί ιδιαίτερα που προσπαθεί σε κάτι που δεν είναι μοντέρνο με την έννοια που θέλουν σήμερα τα παιδιά και επέλεξε έναν όμορφο και παραδοσιακό τρόπο να εκφράσει την δημιουργικότητά της .....μάλλον έκανες πολύ καλή δουλειά και σαν μάνα ,,,,,,φιλάκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κυρίως για το τελευταίο...Μπορεί να μην είναι αλήθεια αλλά εύχομαι όλα τα λάθη-και είναι πολλά-που έκανα να τα διορθώσει ο Θεός...Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

      Διαγραφή
  14. Μπράβο για το κοριτσάκι σου αλλά και για σένα!!!
    Όλες οι δημιουργίες σας είναι υπέροχες, μοναδικές, όπως και ο τρόπος που τις παρουσιάζεις!!!!
    Παντού υπάρχει αγάπη και ενδιαφέρον για την παράδοση!!!!
    Να είστε καλά!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ,Ρένα μου...Με τιμάς με τα σχόλιά σου και την αγάπη σου...Εύχομαι πάντα υγεία και αγάπη να γεμίζει το σπιτικό σου!!!

      Διαγραφή
  15. Μαρια μου οπως λεει και η Ρενα ειναι πολυ ομορφα ολα και τα παρουσιαζεις και συ με ωραιο τροπο , αχ εχεις και συμπαραστατη τωρα την κορη σου εεε? τη ζηλευω που μαθαινει αργαλειο, πολυ ωραια , με ζεστα χρωματα η κουβερτουλα της γιαγιας αλλα και τα κασκολ σας τελεια μπραβο σας αντε τωρα να κυλησει ομορφα για ολους η χρονια, φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακάρι,Μαίρη μου...Πολλά φιλιά και αγάπη σου στέλνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πόσο όμορφα όλα!!!! μου αρέσει πολύ το σπίτι σας που είναι τόσο παραδοσιακό!!!! πολύ θέλω να δω τα σουπλά!! φιλάκια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hi from Scotland! Love your crochet. The colours are fabulous.
    Liz @ Shortbread & Ginger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες...Κι εμένα μου αρέσει το blog σου...Πολύ όμορφη η χώρα σου αν και πολύ βροχερή!Να είσαι πάντα καλά!!!

      Διαγραφή